A vadkamera első üzembe helyezése

A vadkamerákat elsősorban vadállatok megfigyelésére fejlesztették ki, de kiváló technikai adottságait felismerve biztonsági megfigyelési célokra is előszeretettel alkalmazzák.

Ez nem véletlen, hiszen más vagyonvédelmi megoldásokkal ellentétben ezek az eszközök rendkívüli rugalmasságot és nem utolsó sorban vizuális információt küldenek riasztás esetén.
Ahhoz azonban, hogy vadkameráink tökéletesen lássák el a feladatukat, és valóban nyújtani tudják a gyártó által feltüntetett teljesítményt, számos fontos szabályt kell betartani a használatuk és a terepen való kihelyezésük során. Az alábbi rövid bejegyzésben ezekre a fontos szabályokra világítok rá annak érdekében hogy készülékéből mindenki ki tudja hozni a maximumot….

Mielőtt újonnan érkezett vadkameránkat beüzemelnénk, és elhelyeznénk a “szolgálati helyén” , érdemes néhány dolgot átgondolni és ellenőrizni annak érdekében hogy megelőzzük a későbbi bosszantó hibalehetőségeket.
Az akkumulátorok nélkül érkező kameráknál az első legfontosabb tennivaló, a dátum és idő beállítása. Mivel a készülékek a kiszállítás során akár 48 órán keresztül is áramellátás nélkül utaznak, legtöbbször elveszítik a korábbi helyes dátum beállításokat. Ezek elvégzését a Kamera beállítások/Dátum idő beállítása menüpont alatt gyorsan korrigálhatjuk, ezáltal biztosítva, hogy a rögzített felvételeken a valóságnak megfelelő értékeket fogjuk viszont látni a későbbiek során.

Vásárláskor érdemes a kamerával együtt egy jó minőségű, megfelelő tárkapacitású és sebességú memóriakártyát is rendelni. Ezzel nem érdemes spórolni, mert kizárólag a felvételek üzembiztos rögzítésének biztosításával és megfelelő tárhelykapacitással érjük el a célunkat. Ezért legalább 16 Gb-os és 40Mb/s írási sebességű kártyára lesz szükségünk. A megfelelő írási sebesség biztosítása különösen videó felvétel készítése során fontos kritérum.

Amennyiben mégis saját memóriakártyát kívánunk használni az új készülékünkben azt első alkalommal minden esetben formattálni kell, a megfelelő fájlrendszer kialakítása miatt. A korábban beszerzett memóriakártyák valószínűleg már más eszközben is voltak használva, ezért esetleg olyan fájl struktúrát tartalmazhatnak amely zavart okozhat vadkameránk működésében. A memóriakártyák formázását a Kamera beállítások/Formázás menüpont alatt végezhetjük el.

Figyelem! Formázás során a kártyán rögzített összes adat visszavonhatatlanul törlésre kerül!

Forrás: https://www.vadkameramania.hu/blog/a-vadkamera-elso-uzembe-helyezese