Felvette a vadkamera a szarvasgombalopást

Az eset egy besenyőteleki erdőterületen történt, ahol csak a tulajdonos gyűjthetett volna szarvasgombát. Öt emberrel szemben emeltek vádat.

Egyiküknek engedélye volt arra, hogy Kisújszállás környékén szarvasgombát gyűjtsön. Magukkal vittek három kiképzett kutyát is. Már hazafelé jutott eszükbe, hogy Besenyőtelek környékén is szétnézzenek.

Fotó: MTI

Illusztráció

Meg is álltak egy besenyőteleki erdőterület mellett, ahol azonban a szarvasgomba gyűjtésére kizárólagosan a sértettnek volt engedélye – olvasható a Heves megyei hírportálon. A tulajdonos több fára is mozgásérzékelős vadkamerát szereltetett, amelyek nemcsak rögzítették a lopást, de riasztották is a sértettet, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A kiérkező járőr akkor érte tetten az elkövetőket, amikor azok csavarhúzókkal éppen kiásták a gombát a földből. Az eltulajdonított dolgokat, és az azok elvételéhez használt eszközöket – beleértve a kutyákat is – a helyszínen lefoglalták.

Fotó: FI

Illusztráció

A Füzesabonyi Járási Ügyészség két rendbeli, kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja az öt elkövetőt, akik közül három személlyel szemben jóvátételi munka előírására, egyikükkel szemben pénzbüntetésre, ötödik társuk esetében pedig – a pénzbüntetésen túl – felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratában. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság valamennyi, a vádlottaktól a helyszínen lefoglalt és a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható dolgot kobozza el, továbbá – részleges vagyonelkobzás mellett – kötelezze az elkövetőket több mint háromszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Forrás: http://www.turistamagazin.hu/felvette-a-vadkamera-a-szarvasgombalopast.html